Inmiddels is Huawei uitgegroeid tot een serieuze smartphone producent, maar werd kort na hun entree op de Europese markt nauwelijks serieus genomen door de gemiddelde smartphonegebruiker. Na deze misstap hebben ze alle zijlen bijgezet om goede producten af te leveren. In de praktijk leidde dit tot de Ascend lijn, waarin de Huawei Ascend Mate het absolute pronkstuk is geworden, naast bijvoorbeeld de P2 en Y300.

Huawei Ascend Mate Abonnement

Doordat alle Huawei telefoons lekker betaalbaar geprijsd zijn, zeker in vergelijking tot de concurrentie, worden de abonnementen in combinatie met bijvoorbeeld de Ascend Mate een stuk goedkoper. Doorgaans is het wel eens, dat je toch wel 40+ euro’s per maand betaald voor een abonnement. Bij de Huawei Ascend Mate abonnementen betaal je over het algemeen 25 euro per maand. Dat scheelt toch lekker 15 per maand, wat op jaarbasis 180 (!) euro is. Daarnaast krijg je nog een toptelefoon er bij! Bekijk hieronder de goedkoopste aanbiedingen:

Design

Aan deze smartphone valt gelijk één ding op: hij is gigantisch groot! Met een scherm van 6,1 inch doet het eerder aan als een tablet, dan als een smartphone. Daarom worden dergelijke smartphones ook wel phablet genoemd. Een groot scherm heeft natuurlijk een aantal voordelen, zo kun je er bijvoorbeeld gemakkelijker nieuwsberichten op lezen of heel overzichtelijk sommige programma’s ter gelijke tijd naast elkaar laten draaien. Daarnaast is het scherm ook nog eens uitgerust met een IPS functie, wat ervoor zorgt, dat de kleuren en contrasten op het scherm beter zichtbaar zijn.

Bij een topmodel hoort natuurlijk ook onderhuids een goede uitrusting. Neem bijvoorbeeld de 1,5 GHz processor en een 8 GB opslaggeheugen. Mocht je het opslaggeheugen niet toereikend genoeg vinden, kun je het altijd vergroten met een externe geheugenkaart. Daarbij beschikt deze telefoon ook nog eens over een 2GB werkgeheugen. Meer dan genoeg dus om lekker je gang te kunnen gaan en programma’s op een respectabele snelheid te laten draaien.

Camera

Verder heeft een goede camera op je smartphone ook een enorme meerwaarde om die leuke, mooie en misschien wel ontroerende momenten vast te leggen. De Mate is uitgerust met twee camera’s: één op de voorkant en één op de achterkant. Die op de achterkant is maar liefst 8 megapixels, om alles haarscherp te kunnen fotograferen. De prijs van deze ‘phablet’ schommelt rond de 340 euro op dit moment. De prijs is zeker niet te hoog als je kijkt wat je ervoor terug krijgt!

Terugkomend op het design, moet ook opgemerkt worden dat de Huawei Ascend Mate slechts 9,9 mm dik is. Bijzonder slank natuurlijk voor een dergelijk apparaat en al helemaal als je de schermgrootte in gedachten houdt. Ook beschikt de Huawei Ascend Mate over een lange accuduur, zodat je tijden kunt blijven gamen, interneten, chatten et cetera. Al met al is de Mate een bijzonder compleet apparaat, dat het gat tussen de tablet en smartphone goed weet op te vullen. Daarom zou je zeker eens naar een Huawei Ascend Mate moeten kijken als je ofwel een smartphone ofwel een tablet wilt aanschaffen.