Sinds een aantal jaar zijn de telefoons van Huawei in Nederland verkrijgbaar. Het Chinese bedrijf had eerst te kampen met een imagoprobleem, doordat de eerste mobiele telefoons van het bedrijf enigszins tegenvielen. Dit imago hebben ze inmiddels helemaal weg weten weg te poetsen, mede door de komst van de Ascend lijn. Hiermee probeert Huawei de concurrentie aan te gaan met het eveneens Aziatische Samsung en natuurlijk de iPhone van Apple. Een van deze modellen uit de Ascend-lijn is de Huawei Ascend P2.

Huawei Ascend P2 Abonnement

Als je van plan bent om een Huawei Ascend P2 te kopen, is het aan te raden om dat in combinatie met een (goedkoop) abonnement te doen. Qua snelheid doet de telefoon niet heel veel onder voor andere toptoestellen, maar qua prijs verschilt het wel een hoop, in het voordeel van de Huawei Ascend P2. Door de relatief goedkope prijzen van de Huawei telefoons, is een abonnement ook veel voordeliger. Goede abonnementen zijn al voor 20 euro per maand verkrijgbaar, in tegenstelling tot andere hihg-end toestellen van andere merken. Daar betaal je al snel 40+ per maand. Bekijk hieronder de goedkoopste en beste aanbiedingen voor de Huawei Ascend P2:

Design

In een markt als deze moet een mobiele telefoon zich kunnen onderscheiden. Dit doet de Ascend P2 ook zeker, wat je bij de aanblik al kunt zien. Bijvoorbeeld door het scherm, wat namelijk een diagonale grote van 4,7 inch heeft. Op dit moment behoort de Huawei Ascend P2 vanwege zijn omvang dan ook tot een van de grootste mobiele telefoons op de markt. Hij laat bijvoorbeeld de iPhone 5 ver achter zich met een scherm van 4,0 inch.

Daarnaast is het natuurlijk leuk om je belevenissen van de dag of je mooie vakantie met de camerafunctie vast te leggen. Dit is helemaal geen probleem bij de Huawei Ascend P2, met een 14 megapixel camera worden alle foto’s haarscherm. Daarnaast beschikt de telefoon over een frontcamera, voor de nodige ‘selfies’. Ook in dit opzicht laat de P2 de concurrentie zijn rug zien, waarbij het vaak ophoudt rond de 8 megapixels.

Verder is de Huawei Ascend P2 uitgerust met een 16 GB groot intern geheugen. Dit is, indien gewenst, uit te breiden met een externe geheugenkaart. Wanneer je dan je favoriete film op de P2 hebt gezet kun je deze film vervolgens in HD bekijken. Wie wil dat nou niet?

Ascend P2 Prijs

Natuurlijk niet geheel onbelangrijk is de prijs. De Huawei schommelt in Nederland rond de 400 euro op dit moment. Voor een groot HD scherm, een redelijk groot geheugen, uitstekende software en nog tal van andere mogelijkheden, zeker niet een van de duurste telefoons. Als je hier nu een iPhone 5 of een Samsung S4 naast zou leggen dan kom je in ieder geval al tot de conclusie dat de Huawei Ascend P2 erg voordelig is, hoewel deze vanzelfsprekend niet kan voorzien in de wensen, zoals de iPhone en Samsung dat wel kunnen. Voor mensen die op zoek zijn naar een telefoon met de nodige functionaliteiten, snelheid en mogelijkheden, is de Huawei Ascend P2 meer dan geschikt. De camera van 14 megapixels is hierbij de uitblinker, een koopje in de telefoonmarkt!