De  Huawei Ascend P6 is in juni 2013 aangekondigd en vanaf juli van dat jaar verkrijgbaar bij alle aanbieders. Deze smartphone valt vooral op door zijn design, hij ziet er goed uit en dat is die ook.

Huawei Ascend P6 abonnement

De Huawei’s staan al bekend om de lage prijzen. Hierdoor zijn niet alleen de telefoons los goedkoop, maar zijn er ook goedkope abonnementen. Hieronder zie je een mooi overzicht van de aanbieders van abonnementen voor een Ascend P6 met de beste deals en goedkoopste abonnementen. Er is gekeken naar de totale (goedkoopste) prijs voor het toestel met een abonnement en naar de abonnementen waar je het meest waar voor je geld krijgt. Bekijk hieronder de beste Huawei Ascend P6 abonnementen:

#
Aanbieder
Provider
Internet
Snelheid
Bel / SMS
Maandprijs
Toestelprijs
Ascend P6 kopen
2Studentmobiel.nlT-MobileOnbeperkt14,4 Mbps0 / Onbeperkt€ 25,-€ 18,-Huawei Ascend P6 kopen
5Studentmobiel.nlHi3000 MB4G Internet0 / Onbeperkt€ 40,-GRATISHuawei Ascend P6 kopen
6Studentmobiel.nlHollands Nieuwe1050 MB14,4 Mbps550 / 550€ 26,-GRATISHuawei Ascend P6 kopen

Design

Qua design lijkt de Ascend P6 aardig veel op een iPhone. Alleen als je goed kijkt zie je verschillen aan de onderzijde van de voorkant en op een aantal detailniveaus is verschil te ontdekken. Bij een eerste indruk van de Huawei Ascend P6, denkt men vaak aan een iPhone. Alleen verschillen ze enorm in prijs. Daarover straks meer.

De Huawei Ascend P6 is ontzettend dun, hij meet slechts 6.18 mm in dikte. Nergens steekt dit ook uit, zelfs niet bij de camera. Hierdoor houdt de telefoon ook lekker vast, hij ligt lekker in de hand. Deze dikte is een absoluut record bij smartphones. Naast deze dikte beschikt de Huawei Ascend P6 over andere leuke features, waaronder:

-          1.5 GHz quad-core processor
-          4.7 inch HD-scherm
-          Resolutie van 720 x 1280 pixels
-          Android 4.2.2
-          2 GB RAM
-          8 GB intern geheugen (met een microSD kaart uitbreidbaar tot maximaal 32 GB)
-          8 megapixel camera achterkant en 5 megapixel camera aan de voorkant

P-serie van Huawei

Deze telefoon van Huawei is de tweede in de P-serie. De P staat voor Platinum. De Huawei Ascend P2 is de andere smartphone in deze serie. De P kan in dit geval ook makkelijk door kunnen gaan voor Plat. Want niet alleen de Ascend P6 is dun, die andere was dat ook al. Als je als gebruiker een telefoon wilt kopen, en vooral op het design let, dan is het zeker aan te raden om te overwegen om de Huawei Ascend P6 te kopen.

Ookal is de Ascend P6 zo dun, dat betekent niet meteen dat je er ook minder mee kan doen. Hij beschikt namelijk over een quad-core processor. Dat zie je in de telecom markt bijna nergens, behalve bij de Galaxy S4. Die 1.5 GHz processor is ruim genoeg om je telefoon snel te laten lopen.
Daarnaast beschikt dit ook nog eens over een HD-scherm van 4.7 inch die groot genoeg is om in je hand te houden. Heel erg veel groter wil je hem niet hebben, als dat wel het geval is zal je op zoek moeten gaan naar een phablet.
Met ook nog eens 2 GB aan RAM geheugen is de telefoon snel zat te noemen, dat komt ook naar voren in de benchmarks.

Camera

De camera aan de voorkant is een goede camera te noemen. Met 8 megapixels doet die echt niet onder voor de 8 megapixel camera van bijvoorbeeld de iPhone 5. Waar die het mee wint, is de camera aan de voorkant. Die zie je niet vaak met een resolutie van 5 megapixel. Hier kan je dus goed mee videochatten of bijvoorbeeld Snapchatten. Zulke goede camera’s zijn echt wel een reden om deze Ascend P6 te kopen.

Dan heb je nog de prijs, waar Huawei bekend om staat. En gelukkig voor jou niet in een slechte manier. De telefoons die je van Huawei kan kopen, waaronder de Ascend P6, zijn goedkoop te noemen. Zeker in verhouding tot wat je van andere telefoons kan krijgen voor een zelfde prijs of met dezelfde specificaties. Deze smartphone kan je al kopen voor onder de 400 euro. Hij is bij de meeste aanbieders voor zo’n 360-370 euro te koop.