Huawei is inmiddels een populaire smartphone binnen Nederland. Veel mensen zijn bekend met het merk, mede doordat ze de laatste jaren ook actief bezig zijn met marketingcampagnes. Sinds dit jaar zijn ze ook sponsor van de voetbalclub Ajax. Dit heeft voor veel naamsbekendheid gezorgd. Huawei is een chinese smartphone fabrikant die streeft naar goedkope smartphones van kwaliteit. Dit streven kom zij tot op heden goed na, veel consumenten zijn tevreden over de kwaliteit van de smartphones en de prijzen liggen aanzienlijk lager dan bij andere smartphones.

Huawei is enkele jaren op het juiste moment gestart met de productie van smartphones. Zij hebben altijd al de focus gehad op de onderkant van de markt. Apple richt zich zoals bekend op de bovenkant van de markt, Samsung op de bovenkant en het middensegment. Huawei had dus op dat moment geen directe concurrenten waar het tegen op moest boksen. Inmiddels zijn er wel meer aanbieders die zich richten op de onderkant van de markt, ook dit zijn in veel gevallen Chinese merken. Huawei heeft daarentegen wel een voorsprong t.o.v. deze partijen, zowel in kennis, budget en technologie.

Afgelopen half jaar zijn er bijzonder veel goedkope smartphones verkocht aan consumenten. Hiermee lijkt de trend dus ingezet, naar verwachting zal deze trend zich minimaal het komende jaar nog voortzetten.